ITALIA - Dolce Far Niente 2020/2021

Napoli – Pompei – Vezuviu – Capri – Sorrento – Matera – Alberobello Lecce – Ostuni – Amalfi – Positano (Italia)

de la 485.00 €

Ziua 1. București – Sorrento Sosim cu avionul în Napoli, apoi plecăm spre Sorrento. Ca o poartă spre Coasta Amalfitană, acest oraș ne va ului cu panorama amețitoare asupra mării și cu aerul de vacanță pe care îl emană, oricând îl vizităm. Ne oprim la Museo Bottega della Tarsia Lignea, unde descoperim o colecție impresionantă de mobilă încrustată, pentru care cei de aici sunt faimoși, și la Museo Correale di Terranova, unde vedem piese deosebite de ceramică și ceasuri vechi. Continuăm cu Centrul Vechi, plin de clădiri cu obloane verzi, și apoi ne retragem la hotel pentru odihnă. Cazare in zona Sorrento.


Ziua 2. Napoli și Pompei Program liber sau excursie optionala la Napoli si Pompei. Vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc încât, practic a devenit aproape un cliseu -  un oras al pizzeriilor, al operei, al pietelor aglomerate, al Sophiei Loren (nascuta in apropiere), un oras microbist, religios si familist. Urmam traseul turistic clasic  si ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal si in Piata Plebiscitului. Suntem in Napoli, locul unde se spune că s-a inventat pizza. Mergand la pas pe Via dei Tribunali, gasim cateva pizzerii care ne imbie la  degustarea celebrului preparat. Recomandam simpla Margherita – cu rosii si busuioc proaspat scaldate in mozzarella de bivolita, apoi savurati un pahar de limoncello si crema di limone asa ca sa ne facem energie pentru vizita la Pompei. Dupa ce ne-am incarcat bateriile, ne incheiem excursia de astazi cu o vizită la Pompei pentru o veritabilă călătorie în timp până acum 2.000 de ani.  Daca aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, la începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o alta colonie minora distrusa de trecerea timpului. In schimb a fost conservat pentru posteritate de eruptia vulcanului, cand cladirile si o parte din locuitorii sai au fost ingropati sub un munte de cenusa si materii vulcanice. Si au ramas asa, ingropati, pana in secolul al XVIII-lea, cand o serie de texte vechi au scos la iveala existenta acestui oras. Casele au rămas intacte în mare parte și conțin încă mobilă, ornamente, chiar și tăcâmuri, lămpi și ustensile de bucătărie. Vedem Amfiteatrul, Gymnasiumul care ascunde o piscină în mijloc, dar și Templul lui Apollo și Basilica. Ne întoarcem la Sorrento, unde înnoptăm.


 


Ziua 3. Insula Capri Program liber sau excursie optionala in Insula Capri. Mergem pe magica insulă Capri, unde avem toată ziua la dispoziție să descoperim un tărăm idilic, cu străzi pitorești de piatră și flori frumos colorate la fiecare pas. Mai peste tot, buticurile cu obiecte de artizanat sunt o atracție căreia cu greu îi poți rezista, mai ales atunci când localnicii te vor tenta cu ciocolată. Vizităm vila Axel Munthe, grădinile Augustus, Vila lui Tiberius, străduțele întortocheate unde nu au voie mașinile și admirăm casele albe cu arcade care îndulcesc geometria coastei. Daca tot suntem în sudul Italiei trebuie să gustăm „Limoncello”, acesta se prepară numai cu lămâi din Sorrento, care au  un suc puţin acidulat şi uleiuri extrem de fine care există în coaja lor. 


Ziua 4.  Sorento – Matera – Alberobello  Ne bucurăm de o nouă zi pe însorita coastă de sud a Italiei. Pornim spre Matera, care se află într-un canion sculptat de râul Gravina și  care face parte din patrimoniul UNESCO. Cel mai probabil, acesta este al treilea cel mai îndelungat locuit oraș din lume, iar aspectul locului o demonstrează fără doar și poate. Continuăm cu o vizită în Alberobello, orășelul aparte din Bari care pare locuit de piticii din povești. Se remarcă prin cele o mie de trulli, niște case rotunde cu tavan boltit şi acoperiş conic din piatră a căror origine nu este nici acum cunoscută. Cazare in zona Bari – Alberobello.


Ziua 5. Alberobello – Lecce – Ostuni Program liber, sau excursie optionala Lecce & Ostuni. Plecăm spre Lecce, despre care italienii spun că este „diamantul” zonei Puglia. Orașul are o omogenitate greu de egalat, dată de multitudinea de clădiri baroce ridicate în secolul al XVII-lea. Vizităm Basilica di Santa Croce, cu splendidele sale elementele decorative dantelate, Catedrala și Palazzo Vescovile. Plecăm apoi spre Ostuni, care arată precum o tiară plină de perle și ascunde comori nebănuite. Pe străzile sale pietruite, pare că este tot timpul vară, iar uleiul de măsline fabricat aici se vinde în toată lumea, la fel ca și vinul local. Ne întoarcem la hotel în zona Bari - Alberobello.


Ziua 6.  Alberobello – Martina Franca – Amalfi Pornim spre Martina Franca, localitate întemeiată de arabi în secolul al X-lea. Vedem clădiri fabuloase în stil baroc și rococo, dar și balcoane din fier forjat care sunt adevărate opere de artă. Continuăm ziua în Amalfi, cochetul oraș pe care îl putem străbate la pas în doar 20 de minute. Mâncărurile locale sunt fabuloase și vă recomandăm să gustați un pasticciotti, un produs de patiserie umplut cu cireșe proaspete și cremă de vanilie. Ne oprim la Catedrală, ridicată în secolul al IX-lea și ne plimbăm pe străduțele care strălucesc în lumina razelor, apoi ne retragem la hotel pentru un somn reconfortant.  Cazare in zona Salerno – Amalfi.


Ziua 7.  Coasta Amalfitană Un loc pe care ar trebui să îl vedem măcar o dată în viață, Coasta Amalfitană ne va seduce iremediabil. Într-o scenă dramatică, dar atât de romantică, munții par că plonjează în apă, îmbrățisând stâncile și pădurile verzi ale uscatului. Cu marea de un azur sublim și cu piațete desprinde din cărțile poștale, orășelele care brăzdează coasta par magice. În 1953, scriitorul american John Steinbeck s-a îndrăgostit de Positano și a publicat un articol care a atras atenția lumii întregi și a adus milioane de turiști aici.  Ne urcam la bordul unui vas de croaziera si parcurgem drumul pana la Positano. In cursul serii ajungem in Napoli. Cazare.  Te invitam sa petrecem impreuna ultima seara din circuit. Desi ai tot auzit... seara traditionala greceasca ... seara traditionala turceasca .. oare cum va arata seara napoletana? Vom savura mai multe feluri de pizza, vom degusta bauturi traditionale, printre care si celebrul  Limoncello. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!


 Ziua 8.  Zbor spre casă Îndrăgostiți de tărâmurile sudice ale Italiei, plecăm cu avionul spre România, gata să povestim tuturor despre farmecul inegalabil al zonei.


 

Detaliile ofertei

Destinatie: Napoli – Pompei – Vezuviu – Capri – Sorrento – Matera – Alberobello Lecce – Ostuni – Amalfi – Positano (Italia)
Numar de nopti: 7 nopti
Hotel:
Transport: Cu avion
 • Servicii incluse

  Bilet de avion Bucuresti - Napoli - Bucuresti;
  transport cu autocar climatizat;
  7 cazari la hoteluri de 3-4*;
  7 mic dejun;
  Transfer aeroport-hotel-aeroport;
  Bilet de vaporas Amalfi – Positano;
  Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

 • Servicii neincluse

  Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.
  Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;

 • Suplimente si reduceri

  Supliment de single - 165 €
  Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
  Reducere a 3-a persoana in camera - 15 €

 • Alte informatii

Tabel de preturi
Perioada Nr. de nopti Adulti Copii
27.07 7 485.00 € 0.00 €
24.08 7 485.00 € 0.00 €