Circuit Japonia 2021 - Sarbatoarea ciresilor in floare - plecare din Cluj

Tokyo - Nikko – Lacul Kawaguchi - Muntele Fuji - Hakone - Lacul Ashi - Osaka – Nara – Kyoto (JAPONIA)

de la 3490.00 €

Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului, este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si in acelasi pastrand putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze. Una dintre cele mai frumoase legende japoneze spune ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei sau format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.


Ziua 1 (26.03, marti): CLUJ-NAPOCA – ISTANBUL Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 19:35 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Tokyo (via Istanbul). Decolare la ora 21:35.


Ziua 2 (27.03, miercuri): ISTANBUL – TOKYO Sosire la Narita - aeroportul international din Tokyo la ora 19:50, transfer la hotel. Timp liber pentru odihna si acomodare cu fusul orar. Cazare la Hotel Tokyo Prince 3* / similar.


Ziua 3 (28.03, joi): TOKYO Mic dejun bufet. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Printre principalele obiective admirate se numara Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci niveluri in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji, bulevardul Ginza – comparabil cu 5th Av. din New York. Vom admira apoi una dintre cele mai spectaculoase privelisti din Observatorul Metropolitan. De asemenea, vom face o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionale. Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionala. Cazare la Hotel Tokyo Prince 3* / similar.


Ziua 4 (29.03, vineri): TOKYO – KAMAKURA – YOKOHAMA (optional) Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala sogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, “Portul Viitorului”, pentru o panorama unica din - pe vremuri - cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 120 EURO/persoana, minim 20 participanti (ghid vorbitor de limba engleza, transport cu autocarul). Cazare la Hotel Tokyo Prince 3* / similar.


Ziua 5 (30.03, sambata): TOKYO – NIKKO - TOKYO Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikko (128km) unde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cina si cazare la Hotel Tokyo Prince 3* / similar.


Ziua 6 (31.03, duminica): TOKYO – LACUL KAWAGUCHI - ATAMI Dupa micul dejun, plecam spre Atami, una dintre cele mai populare zone de agrement, statiune situata pe malul Oceanului Pacific. Important: Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Muntele Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vor prelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Cina si cazare la Hotel Resorpia Atami 4* in camere tipic japoneze / similar.


Ziua 7 (01.04, luni): ATAMI - KYOTO Mic dejun. Ne vom deplasa pe jos la gara din Atami (10 minute de mers) pentru a lua trenul de mare viteza spre Kyoto cu plecare la 10:43. La sosire (ora 12:48), vom face un tur panoramic, ce va cuprinde vizita urmatoarelor obiective: templul Kiyomizu-dera – dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon; templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) – un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa; castelul Nijo – un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasu. La finalul turului, vom avea ocazia sa exploram Gion-ul – cartierul vechi de distractii si gheise. Transfer si cazare la Hotel New Miyako 4* / similar.


Ziua 8 (02.04, marti): KYOTO - NARA Dupa micul dejun, ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, care adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha. Vom continua cu vizita Altarului Kasuga cu cele 4 sali principale – trei dedicate razboinicilor civili si una stramosilor zeificati. Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor dupa care vom participa la ceremonia ceaiului. Dupa amiaza, revenim in Kyoto. Cazare la Hotel New Miyako 4* / similar.


Ziua 9 (03.04, miercuri): KYOTO Mic dejun. Astazi vom continua explorarea frumosului oras Kyoto individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, cartierul cu cei mai multi ciresi, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu „o gura de aer proaspat” in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. La final ne vom odihni privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii. La ora 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 95 EURO/ persoana, minim 20 platitori. Excursia se achita in agentie. La ora 19:00 va invitam la un restaurant local pentru a servi o cina traditionala la care va participa si dansa o Maiko – „fata dansatoare” (nume dat ucenicelor gheise). Cazare Hotel New Miyako 4* / similar.


Ziua 10 (04.04, joi): KYOTO - OSAKA Mic dejun si check-out de la hotel. Ne indreptam cu autocarul spre Osaka, cel de-al treilea oras ca marime din Japonia. Vom incepe cu vizitarea celui mai mare castel construit in Japonia, Osaka Castle. Continuam cu admirarea unei frumoase panorame din cladirea Umeda Sky, o realizare uimitoare a arhitecturii nipone moderne. Turul continua cu vizita cartierului Dotonbori. Cina bufet la un restaurant local (transferul la restaurant nu este inclus, ne vom deplasa pe jos). Cazare la Hotel Monterey Le Frere Osaka 4* / similar.


Ziua 11 (05.04, vineri): OSAKA – HIROSHIMA (optional) - OSAKA Mic dejun. Optional, va propunem excursie cu trenul si autocarul la Hiroshima. Plecam spre Miyajima, insula situata in apropierea orasului Hiroshima, spre care vom traversa cu feribotul. Excursia cuprinde vizita altarului Itsukushima, intrare la Muzeul Memorial al Pacii, admirarea Domului Bombei. Seara, revenim in Osaka pentru cazare. Pret informativ: 340 EURO/ persoana, minim 20 participanti. Excursia se achita in agentie. Cazare la Hotel Monterey Le Frere Osaka 4* / similar.


Ziua 12 (06.04, sambata): OSAKA – TOKYO Mic dejun. Transfer la gara din Osaka pentru a lua trenul de mare viteza spre Tokyo. Vom lua cu noi doar bagajele de mana deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Tokyo unde vor ajunge in cursul serii. Sosire in Tokyo la ora 13:23 si transfer la hotel. Timp liber si cazare Hotel Tokyo Prince 3* / similar.


Ziua 13 (07.04, duminica): TOKYO – ISTANBUL – CLUJ-NAPOCA Mic dejun si check-out de la hotel. Timp liber in Tokyo pentru ultimele cumparaturi dupa care vom fi transferati la aeroportul Narita pentru imbarcare pe zborul TURKISH AIRLINES cu destinatia Cluj-Napoca (via Istanbul). Plecare la ora 21:25. Aterizare la Cluj-Napoca la 08:10 (in data de 08.04).

Detaliile ofertei

Destinatie: Tokyo - Nikko – Lacul Kawaguchi - Muntele Fuji - Hakone - Lacul Ashi - Osaka – Nara – Kyoto (JAPONIA)
Numar de nopti: 11 nopti
Hotel:
Transport: Cu avion
Companie de transport: TURKISH AIRLINES
Pornire din: Cluj
 • Servicii incluse

  • transport cu avionul Cluj-Napoca - Tokyo - Cluj-Napoca cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul);


  • 11 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 5 nopti in Tokyo, 1 noapte in Atami, 3 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka;


  • 4 cine (zilele 3, 5, 6 si 9) – dintre care una cu spectacol si participarea unei Maiko;


  • transport pe tot parcursul turului conform programului;


  • tururi de oras cu ghizi locali in Tokyo, Kyoto si Osaka;


  • excursii la Nikko si Nara cu autocar si ghid local; • intrarile la obiectivele mentionate in program;


  • insotitor roman de grup; • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 • Servicii neincluse

  • excursia optionala Kamakura-Yokohama (transport cu autocar): 120 EURO/ persoana – se achita in agentie cu minim 60 zile inaintea plecarii. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se majoreaza in cazul unui grup mai mic;


  • excursia optionala de o zi in Kyoto (autocar): 95 EURO/ persoana – se achita in agentie cu minim 60 zile inaintea plecarii. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se majoreaza in cazul unui grup mai mic;


  • excursia optionala la Hiroshima: 340 EURO/ persoana – se achita in agentie cu minim 60 zile inaintea plecarii. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se majoreaza in cazul unui grup mai mic;


  • asigurarea medicala de calatorie;


  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;


  • orice servicii care nu sunt mentionate in program;


  • bacsisuri pentru ghizi locali si soferi 50 EURO/persoana (se practica).

 • Suplimente si reduceri

  GRUP MINIM: 20 persoane. Pentru grup 16-19 persoane, pretul se majoreaza cu 180 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 16 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 • Alte informatii

Tabel de preturi
Perioada Nr. de nopti Adulti Copii
26.03 – 07.04.2021 11 3490.00 € 0.00 €