Circuit Tunisia 2020/2021 cu zbor din Cluj

Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet– Chebika – Ong Jmal – Matmata – Monastir – Tunis (Tunisia)

de la 865.00 €

TUNISIA


Tara unica prin exotism, cultura si traditii 


Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet – Kairouan – Tozeur – Chebika – Tamerza – Ong Jmal – Chott El Djerid – Douz – Matmata – El Djem – Sousse – Monastir – Tunis


Tunisia, cea mai mica tara din Africa de Nord, are o istorie bogata, datorita pozitiei sale strategice. In decursul celor trei mii de ani de existenta, a vazut trecerea fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, turcilor, spaniolilor si in cele din urma a francezilor, toti lasand marturii ale trecerii lor prin aceste locuri. In zilele noastre, Tunisia este inca o punte intre lumea occidentala, cea africana si cea islamica. Pe langa urmele unui trecut lung și plin de evenimente, Tunisia este o tara bogata, cu plaje frumoase ce se intind de-a lungul Mediteranei, cu dealuri singuratice si regiuni desertice, cu orase si sate pitoresti ce-i definesc originalitatea.


Ziua 1 (07.05): CLUJ-NAPOCA – TUNIS Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Cluj-Napoca la ora 16:20. Plecare spre Tunis cu compania LUFTHANSA la ora 18:25, cu schimbarea cursei la FRANKFURT. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 23:30 si transfer catre hotel. Cazare la hotel Tunisia Palace 4* sau similar in Tunis.


Ziua 2 (08.05): TUNIS – CARTAGINA – SIDI BOU SAID – HAMMAMET (100 km) Dupa micul dejun servit la hotel vom merge la Muzeul Bardo din Tunis. Vechea resedinta a dinastiei Bey (care a condus Tunisia din 1705 pana in 1957) este in zilele noastre muzeu de arheologie, gazduind cea mai veche si mai mare colectie de mozaicuri romane din lume, zeci de capodopere de o inestimabila valoare. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Continuam traseul cu vizitarea Medinei Tunis. Construit de arabi in 698 orasul Tunes (Tunis) s-a dezvoltat si a inflorit inauntrul fortificatiilor sale. Numele “Medina” desemneaza orasul vechi glorios, asupra caruia timpul nu si-a pus amprenta, inima istorica a orasului actual. Plimbandu-te prin Souk esti incantat de mirosuri exotice si de parfumuri in timp ce descoperi tarabele unde se practica un comert autentic, se comercializeaza de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. Dupa pranz vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea i.Chr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea î.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: "orasul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea". Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Ne continuam calatoria spre ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian autentic, vizitand orasul cu uimitoare vederi panoramice spre mare si munti. Seara cazare si cina la hotelul Vincci Nozha Beach 4* sau similar.


Ziua 3 (09.05): HAMMAMET – KAIROUAN – TOZEUR (400 km) Dupa micul dejun vom pleca catre Kairouan. Fondat in 670 d.Chr., Kairouan este orasul sfant al Tunisiei fiind cea mai veche asezare islamica, avand cea mai veche moschee din nordul Africii si unul dintre cele mai vechi minarete din lume. Orasul este o destinatie turistica minunata, cel mai bun loc din Tunisia in care poti invata despre istoria islamica a tarii. Souk-ul din Kairouan, cu bazarul de covoare si articole de artizanat Tunisian, este foarte faimos si se afla in medina (orasul vechi), inconjurat de ziduri, cu porti care pot fi vazute de departe. Vom vizita Bazinele Aghlabite, rezervoare de apa in aer liber construite in secolul al IX-lea; Marea Moschee Jamaa Sidi Oqba, cel mai vechi sit religios al lumii islamice de vest, cu cele 414 coloane ale sale, majoritatea fiind luate din ruine romane; Moscheea Barbierului, cu o arhitectura armonioasa, loc de inmormantare al unuia dintre insotitorii profetului Mohamed. Dupa pranz vom merge spre Tozeur, cazare si cina la hotelul Ras El Ain 4* sau similar.


Ziua 4 (10.05): TOZEUR – CHEBIKA – TAMERZA – ONG JMAL – TOZEUR (200 km) Dupa micul dejun servit la hotel, plecare cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Chebika este un loc milenar edificat de romani, pe drumul care leaga orasul Leveste (Tébessa) din Algeria de Tacapa (Gabès) pe coasta orientala a Tunisiei. Pentru a comunica cu regiunile din apropiere, legionarii romani au folosit reflexia oglinzilor. Acest sit minunat este in zilele noastre satul Chébika. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. In desert, in zona cunoscuta sub numele de Ong Jmal se afla platoul de filmare abandonat Mos Espa, inconjurat de dune uriase. In aces loc s-a filmat pentru Star Wars cursa lui Anakin Skywalker in Episodul “Amenintarea fantomei”. Este un loc bizar cu case in forma de dom si alte piese din decorul filmului lasate in urma. Pana la locatia aceasta se calatoreste doar cu jeep-uri, ceea ce reprezinta o aventura in sine, mai ales pentru ca soferii combina vizitarea locatiei cu condusul pe dune. Dupa pranzul servit la hotelul din Tozeur se poate opta pentru timp liber sau pentru program optional, vizita la Eden Palm. Eden Palm este un complex multifunctional centrat pe cultura curmalilor, copacul emblematic al Tunisiei. In complex se regasesc: o plantatie de curmali, o expozitie permanenta despre curmali precum si cladirile care tin de exploatarea industriala a fructelor si magazine cu numeroasele produse rezultate. Turul VIP propus include cocktail de bun venit, tur ghidat al expozitiei, tur ghidat al plantatiei, ceai de menta servit impreuna cu fermierul, demonstratii ale activitatilor sezoniere, intalnire cu mesterii artizani, degustarea de curmale proaspete si a unei selectii de produse realizate pe baza de curmale (patiserie, dulciuri, produse derivate). Intoarcere la acelasi hotel din Tozeur si cina.


Ziua 5 (11.05): TOZEUR – CHOTT EL DJERID – DOUZ – MATMATA (220 km) Dupa micul dejun plecare spre Chott El Djerid, un lac sarat endoreic urias aflat in zona sudica a Tunisiei. Este cea mai mare zona salina a Saharei, cu o suprafata de aproximativ 7.000 km². Datorita climatului extrem, cu ploi care insumeaza anual doar 100 mm si temperaturi care ajung pana la 50°C, apa se evapora din lac. Vara Chott El Djerid este complet secat si se petrec numeroase fenomene Fata Morgana. Lacul sarat a fost si el una dintre locatiile de filmare pentru Star Wars. La sud de Chott El Djerid incepe desertul Marele Erg Oriental. Tot la sud de lac se afla si orasele Kebili si Douz. Douz este un oras din Tunisia centrala cunoscut si sub numele de “Poarta Saharei”. Pe vremuri acesta era o oprire importanta in rutele caravanelor transsahariene. In zilele noastre este o destinatie populara pentru turistii care doresc sa vada desertul. Dupa pranz posibilitate de excursie optionala, plimbare cu camila in desert. Continuam spre Matmata, cazare si cina la hotelul Diar El Barbar 4* sau similar.


Ziua 6 (12.05): MATMATA – GABES – EL DJEM – MONASTIR (350 km) Dupa micul dejun plecam sa vizitam zona Matmata. Este greu sa iti imaginezi un loc mai spectaculos decat acesta, un loc cu cele mai intense culori, situat intr-o depresiune cu nenumarate delusoare risipite, inconjurata de munti golasi. Peisajul asemanator cu cel lunar a fost folosit si el ca platou de filmare, pentru Star Wars dar si pentru alte filme. De la distanta solul pare plin de un numar nesfarsit de cratere, acestea sunt casele Troglodite. In aceasta zona berberii au trait de secole in case subterane al caror invelis de pamant le asigura protectie impotriva caldurilor mari vara si a vantului iarna. Matmata a devenit o destinatie populara dupa ce o locuinta troglodita transformata in hotel a fost folosita ca platou de filmare pentru Star Wars in anii ‘70. Continuam spre Gabes unde vizitam piata de mirodenii iar apoi trecem prin Sfax in drum spre El Djem. Dupa masa de pranz vizitam amfiteatrul roman din El Djem. Acesta cuprinde 3 etaje de galerii, avea o capacitate de 30.000 de spectatori, si este unul dintre cele mai importante trei amfiteatre din lume, dupa cele de la Roma si Capoue. Aici s-au descoperit ramasitele unor vile romane cu unele dintre cele mai frumoase mozaicuri din lume. Peacock s House si Domus Sollertiana se numara printre cele mai reprezentative vile de lux ale vremii. Amfiteatrul este intr-o stare excelenta de conservare, in special dupa restaurarea sa, acum fiind cuprins in lista siturilor protejate de UNESCO. Continuam spre Monastir, cazare si cina la hotel Royal Thalassa 5* sau similar.


Ziua 7 (13.05): MONASTIR – SOUSSE – HAMMAMET (120 km) Dupa micul dejun plecam sa vizitam Mausoleul Bourguiba. Mausoleul familiei lui Bourguiba este un memento ciudat al sistemului politic al Tunisiei. Habib Bourguiba a fost primul presedinte al Tunisiei si, desi nu a fost niciodata ales de popor in alegeri libere, el este in general considerat tata al natiunii moderne. Bourguiba a murit in 2000 si a fost ingropat aici. Inaintea lui, parintii si sotia lui au fost inmormantati sub unul dintre cele 2 domuri verzi. Mausoleul a inceput sa fie construit in 1963 si are multe asemanari cu moscheea tipica si cu mormantul sfintilor (zawiyya). Pe langa cele 3 cupole (2 verzi si una aurita), exista 2 minarete care marcheaza intrarea in complex. Continuam spre Sousse unde luam pranzul si apoi vizitam Muzeul de Arheologie din Sousse. Localizat in Kasbah, muzeul a fost fondat in 1951 si redeschis in 2012 dupa o lunga perioada de reconstructie si restaurare. Muzeul contine a doua cea mai mare colectie de mozaicuri din lume dupa cea de la muzeul Bardo. Unele stele votive si urne expuse in sala Punica dateaza din secolul VII i.Chr. Continuam cu vizitarea Ribat de Sousse, una dintre cele mai bine conservate cladiri din seria de “fortarete-manastiri” de pe coasta de nord a Africii care serveau dublului scop de aparare impotriva invadatorilor si de retragere spirituala. Cea din Sousse a fost construita la sfarsitul secolului al VIII-lea intr-un stil architectural inspirat in mare parte din cel bizantin care a precedat cuceritorii arabi. Mare parte din materialele folosite la constructia monumentului provin din cladiri datand din antichitate. Continuam spre Hammamet, cazare si cina la Vincci Nozha Beach 4* sau similar.


Ziua 8 (14.05): HAMMAMET Dupa micul dejun avem la dispozitie o zi libera pentru relaxare sau posibilitate de programe optionale. In cursul diminetii va propunem excursie de jumatate de zi la Friguia Park, parc zoologic situat in apropierea golfului Hammamet pe o suprafata de 36 de hectare, avand peste 400 de animale din 62 de specii diferite si singurul delfinariu din tara. Dupa pranzul servit la hotel va propunem excursie de jumatate de zi la Nabeul, capitala olaritului Tunisian, oras situat in sudul Peninsulei Cape Bon, fondat in secolul V i.Chr ca port comercial. Cazarea si cina la acelasi hotel din Hammamet.


Ziua 9 (15.05): TUNIS – CLUJ-NAPOCA Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis la ora 23:00 in seara zilei de 14.05, imbarcare pe cursa LUFTHANSA catre FRANKFURT, cu decolare la ora 02:15 in dimineata zilei de 15.05. Schimbarea cursei la ora 14:30 si aterizare in Cluj-Napoca la ora locala 17:35.

Detaliile ofertei

Destinatie: Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Hammamet– Chebika – Ong Jmal – Matmata – Monastir – Tunis (Tunisia)
Numar de nopti: 8 nopti
Hotel:
Transport: Cu avion
Companie de transport: Lufthansa
Pornire din: Cluj Napoca
 • Servicii incluse

  • transport cu avionul Cluj-Napoca – Tunis – Cluj-Napoca cu compania LUFTHANSA (schimbarea curselor la Frankfurt);


  • 8 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina fara bauturi incluse la mese) la hoteluri 4*-5* standard local: 1 noapte in Tunis, 3 nopti in Hammamet, 2 nopti in Tozeur, 1 noapte in Matmata, 1 noapte in Monastir;


  • transferuri aeroport - hotel - aeroport;


  • transport pe traseu cu autocar modern cu aer conditionat;


  • ghid local vorbitor de limba engleza pe toata durata sejurului;


  • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;


  • insotitor roman de grup;


  • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


  Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2019. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 • Servicii neincluse

  • asigurarea medicala de calatorie (optionala);


  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;


  • taxele turistice: 1 euro/persoana/noapte, se achita direct la hoteluri;


  • excursiile optionale si intrarile la alte obiective turistice decat cele mentionate in program;


  • alte mese decat cele mentionate in program;


  • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;


  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 Euro/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;

 • Suplimente si reduceri

  Supliment camera single: 150 EURO Pret copil cu varsta 2-12 ani: 770 EURO Pret al treilea adult in camera dubla: 840 EURO


  ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):


  07.05: Cluj-Napoca 18:25 – Frankfurt 19:35 / Frankfurt 22:15 – Tunis 23:30


  15.05: Tunis 02:15 – Frankfurt 05:40 / Frankfurt 14:30 – Cluj-Napoca 17:35


  EXCURSII OPTIONALE:


  • Eden Palm: 25 Euro/ persoana


  • Plimbare cu camila: 30 Euro/ persoana;


  • Friguia Park: 40 Euro/ persoana, gup minim 8 persoane;


  • Nabeul: 40 Euro/ persoana, grup minim 8 persoane.


  NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.


  GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 100 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 • Alte informatii

  CONDITII FINANCIARE: TERMENE DE PLATA:


  • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;


  • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;


  • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.


  Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


  CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:


  • 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;


  • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;


  • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;


  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;


  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii si in caz de no-show.


  IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


  OBSERVATII:


  • DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI;


  • TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;


  • ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;


  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din Tunisia, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;


  • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;


  • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)


  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;


  • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.


  • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;


  • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;


  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;


  • Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;


  • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;


  • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;


  • In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;


  • Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;


  • Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;


  • Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;


  • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;


  • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;


  • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;


  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;


  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. 

Tabel de preturi
Perioada Nr. de nopti Adulti Copii
07.05 – 15.05 8 865.00 € 0.00 €