Circuit INDIA - Triunghiul de Aur 2020/2021

Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (Taj Mahal) (India)

de la 1194.00 €

Ziua 1. București –Delhi 


       Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul  cu escala,  spre Delhi.  După aterizarea în Delhi, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel de 4*/ 5*, în funcție de varianta aleasă.


Ziua 2.  Delhi


       După un somn odihnitor şi servirea micului dejun, începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local.  Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea, vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandni Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere.Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul şi al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.  Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.


Ziua 3. Delhi – Jaipur


       Mic dejun. Plecare spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului britanic Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Sosire şi cazare la Jaipur la hotel 4*/ 5* în funcţie de varianta aleasă. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazarul Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.


Ziua 4. Jaipur


       Mic dejun. Începem vizita dimineaţa devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat.


Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost  construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh  ca  parte din Palatul Orașului  cu funcția de zenana - camere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse, ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel cladirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului Vishnu şi consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranţă religioasă, construit de soţii Birla, ce s-au născut şi au încetat din viaţă opt decenii mai tărziu, în aceeasi luna şi în acelaşi an.  În încheierea vizitei în Jaipur, ne oprim mai intai la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului  vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte încă drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi  continuăm cu  Jantar Mantar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în  secolul al XVIII-lea.  Cazare la acelaşi hotel din Jaipur. 


Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra 


                Mic dejun. Deplasare spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4* sau 5* în funcţie de varianta aleasă. Cină.


Ziua 6.   Taj Mahal – Sikandra - Delhi


            Mic dejun. Începem ziua cu  vizita la  Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Înscris  în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul şi cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, ca “lacrimă de dragoste pe obrazul timpului“. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, sosire în Delhi. Cazare la hotel 4* sau 5* în funcţie de varianta aleasă. Cină.


Ziua 7.  Delhi


            Mic dejun. Nu putem părăsi capitala Indiei fără a vizita templul hindus Akshardham, locul care înglobează spiritualitatea, tradițiile și cultura hindusă. Monumentul principal se află în centrul complexului, fiind o construcție impunătoare de 43 de metri înălțime, acoperită de sus până jos cu sculpturi interesante. Detalii de floră, faună, dansatori, muzicieni și zeități acoperă suprafața monumentului principal și îl transformă într-o structură unică. Monumentul este construit în totalitate dintr-o gresie roz și marmură italiană prin tehnici speciale, el neavând susținere din fier sau beton. Interiorul este la fel e de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4* sau 5* în funcţie de varianta aleasă. Cină.


de impresionant ca și exteriorul, acesta fiind decorat cu fel de fel de statui și elefanți, animal care are o mare importanță în cultura hindusă și în istoria Indiei.


Ne încheiem periplul nostru pe meleaguri indiene cu o vizită la Templul Lotus, unul dintre cele doar şapte temple Bahai ridicate la nivel Mondial a cărei construcţie a fost finalizată în 1986 şi care poarta semnatura arhitectului Fariborz Sahba. Structura edificiului este realizată din marmură albă, iar motivul pentru care a fost aleasă această formă este dat de semnificaţia comună în religiile Hindusă şi budistă a florii de lotus care simbolizeaza pacea şi prosperitatea.


În cursul serii ne vom despărţi de aceste frumoase locuri, servind o cină tradiţională la un restaurant local.  Transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul cu escala spre Bucureşti.


Ziua 8.   Bucuresti


       Încărcaţi cu multe amintiri, aterizăm in Bucureşti pe aeroportul Otopeni dornici să le împărtăşim celor dragi din experienţele noastre trăite in incredibila Indie!

Detaliile ofertei

Destinatie: Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (Taj Mahal) (India)
Numar de nopti: 7 nopti
Hotel:
Transport: Cu avion
Pornire din: Bucuresti
 • Servicii incluse

  -Bilet de avion Bucuresti – Delhi  si retur, zbor cu escala (orarul de zbor se poate modifica);
  -Taxele de aeroport pentru zborurile internaţionale;
  Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
  -6 nopţi de cazare în hoteluri de 5*, excepţie pentru plecarea din 06.02.2019 pentru care se asigură cazarea în hoteluri de  4*;
  -6 mic dejunuri + 4 cine;Spectacol de sunet si culoare cu cina la un restaurant din Jaipur
  -1 cină tradiţională la un restaurant în Delhi în ziua a 7-a;
  -Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
  -Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni Chowk din Delhi;
  -Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la  fortul Amber în Jaipur;
  -Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
  -Transfer aeroport- hotel – aeroport;
  -Asigurare medicală de călătorie şi storno;
  -Ghizi locali;
  -Conducător de grup român

 • Servicii neincluse

  -Taxa de viză + procesare 80
  -Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului
  -Alte servicii decât cele menţionate în program;
  -Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

 • Suplimente si reduceri

  -Grup minim 20 pers.Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 65 euro/ persoana.

 • Alte informatii

  -Supliment de single 290 €.

Tabel de preturi
Perioada Nr. de nopti Adulti Copii
07.02.2020 7 1194.00 € 0.00 €
21.03.2020 7 1194.00 € 0.00 €
05.10.2020 7 1194.00 € 0.00 €
24.11.2020 7 1194.00 € 0.00 €