Circuit INDIA - NEPAL 2020/2021

Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Kathmandu – Patan – Bhaktapur - Nagarkot (India-Nepal)

de la 1748.00 €

Ziua 1. București –Delhi 


       Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul  cu escala,  spre Delhi.  După aterizarea în Delhi, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel de 4* in Delhi.


Ziua 2.  Delhi


       După un somn odihnitor şi servirea micului dejun, începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local.  Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere.Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul şi al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.  Întoarcere la acelaşi hotel pentru cazare.


Ziua 3. Delhi – Jaipur


            Mic dejun. Plecare spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului britanic Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar  cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Sosire şi cazare la Jaipur la hotel 4*. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazarul Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Întoarcere la hotel pentru cazare


Ziua 4. Jaipur


Mic dejun. Începem vizita dimineaţa devreme având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat.


Continuăm apoi cu Palatul Vânturilor care a fost  construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh cu funcția de zenana - camerere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel cladirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului şi consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranţă religioasă, construit de soţii Birla, ce s-au născut şi au încetat din viaţă opt decenii mai tărziu, în aceiasi luna şi în acelaşi an.  În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai intai la (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului  vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte încă drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi  continuăm cu cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în  secolul al XVIII-lea.  Cazare la acelaşi hotel din Jaipur. 


Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra 


       Mic dejun. Deplasare spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel 4*.


Ziua 6.   Taj Mahal – Sikandra - Delhi


       Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Înscris  în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul şi cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, ca. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut-o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, sosire în Delhi. Cazare la hotel 4*.


Ziua 7.  Delhi - Kathmandu


            Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu, oraș plin de artă, cultură și tradiții milenare. Nu degeaba Nepal a fost desemnată una dintre cele mai bune destinații pentru aventură din lume, este un ținut unic, cu munți acoperiți de zăpadă, steaguri de rugăciune care flutură nestingherite și iaci curioși. Ajunşi în capitala nepaleză ne întălnim cu ghidul local şi începem turul de oraş. Prima noatră oprire este Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hindu din lume dedicate zeului Shiva, parte a patrimoniului universal UNESCO.  Templul a fost ridicat începând cu secolul al V-lea, aici nu pot intra decât hinduiştii, iar cei de altă religie se pot bucura de priveliştea sa de neuitat de pe malul opus al râului. Continuăm cu Marea Stupă Boudhanath, cel mai mare templu budist din afara granițelor Tibetului. Este o construcţie albă, simplă, masivă, izir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. 


Ziua 8.  Kathmandu - Patan


Astăzi explorăm pitorescul Kathmandu într-un tur de oraș, care începe cu Piața Durbar situată în fața vechiului Palat Regal, fosta reședință a familiei monarhice. A fost una din cele trei piețe regale din Valea Kathmandu în Nepal, care sunt astăzi protejate de UNESCO. Înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari, piața și-a păstrat farmecul chiar și după devastatorul cutremur din 2015.


Ziua 9.  Kathmandu – Bhaktapur - Nagarkot


       Dis de dimineață  vă propunem un program optional inedit : Zbor peste Himalaya! Aveţi ocazia de a zbura deasupra “Acoperișului Lumii”. Veti avea parte de un spectacol fascinant, care vă va stârni emoție și adrenalină. Cei mai înalți și întinși munți de pe glob, Himalaya impresionează cu păduri înverzite ascunse de o mare de ceață și construcții îndrăznețe care simbolizează încercarea omului de a „îmblânzi” natura.


Ziua 10.   Nagarkot - Kathmandu


                Ar fi păcat să plecăm din Nagarkot fără să avem parte de un scurt program de drumeţie. Pentru că ne aflăm într-o locaţie impresionantă vă propunem o scurtă evadare în natură. Plecăm din Telkot și urcăm pe cărări bătătorite de turiști captivați de frumusețea zonei.  Apoi plecăm spre Kathmandu. La sosire, avem timp liber pentru a căuta cele mai frumoase suveniruri pentru cei dragi. 


Ziua 11.   Kathmandu - Bucuresti


        Dupa micul dejun avem transfer la aeroportul din Kathmandu pentru zborul cu escala spre Bucureşti. Încărcaţi cu multe amintiri aterizăm in Bucureşti pe aeroportul Otopeni dornici să le împărtăşim celor dragi din experienţele noastre trăite în această frumoasă excursie.

Detaliile ofertei

Destinatie: Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Kathmandu – Patan – Bhaktapur - Nagarkot (India-Nepal)
Numar de nopti: 10 nopti
Hotel:
Transport: Cu avion
Pornire din: Bucuresti
 • Servicii incluse

  -Bilet de avion Bucuresti – Delhi  si Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală (orarul de zbor se poate modifica);
  -Taxele de aeroport
  -Bilet de avion Delhi – Kathmandu
  -Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
  -Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi
  -10 nopţi de cazare în hoteluri de  4*
  -10 mic dejunuri
  -Spectacol de sunet şi culoare în Jaipur, include şi cina
  -Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
  -Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
  -Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni Chowk din Delhi;
  -Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la  fortul Amber în Jaipur;
  -Vizită la o mănăstire nepaleză;
  -Plimbare cu ricşa in Kathmandu de la  Hanuman Dhoka până a Thamel;
  -Participare la spectacolul bolurilor cântătoare tibetane;
  -Lecţie demonstrativă de realizare a ceramicii în Bhaktapur;
  -Asigurare medicală de călătorie şi storno
  -Ghizi locali


  -Conducător de grup român

 • Servicii neincluse

  -Taxa de viză + procesare pentru India  55 €   (se achită la înscriere)
  -Taxa de viză Nepal 25 USD  (se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport;
  -Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamndu;
  -Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului ;
  -Excursiile opţionale pentru minim 20 persoane;
  -Alte servicii decât cele menţionate în program;
  -Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

 • Suplimente si reduceri

  Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 85 euro/ persoana.

 • Alte informatii

  -Supliment de single 495 €
  -Supliment 8 cine -  130 € ( se achită din ţară).
  -Supliment plecare 25.04 30 €/pers.

Tabel de preturi
Perioada Nr. de nopti Adulti Copii
26.04.2020 10 1748.00 € 0.00 €
25.06.2020 10 1748.00 € 0.00 €
11.09.2020 10 1748.00 € 0.00 €